SHARING SUCCESS





THREE THEMES

- Skills for sustainable growth the role of skills competitions
- Keeping Competitors engaged beyond the Competition
- The world's top skills performers how do they do it?

WorldSkills Leaders Forum 2012 recognises and appreciates the support of our Global Industry Partners:

Autodesk[®]

















Learning from the best as they share their secrets of success is the focus of the 2012 Leaders Forum. The programme promises to deliver some excellent insights and ideas and spark debate around skills development issues faced by economies around the world.

- Learn how the Skills Funding Agency with its £4 billion budget embraces training and skills competitions in England.
- Learn how to keep Competitors engaged with skills and skills organisations. Hear the strategies which have been adopted by Korea and the UK for developing successful Alumni Associations.
- Learn how to be at the top of the league tables. Hear from the two top performing countries in WorldSkills Competitions over the last decade.

8:45AM-12.15PM
WEDNESDAY 16 MAY 2012
HALLA HALL. 5TH FLOOR. HOTEL SHILLA

JEJU, KOREA

PROGRAMME

Time	Duration	Description	Presenter(s)
8.45am	15 mins	Performance NANTA	Non-verbal performance
9.05am	2 mins 10 mins	Opening remarks, welcome and introductions Welcome from host	Chair/MC: Mr Simon Bartley (President of WorldSkills International) Mr Song Young-jung (Chairman of WorldSkills Korea)
9.15am	5 mins	Introductory address	,
9.15am	5 Mins	Introductory address	Mr Lee Chae-pil (Minister of Employment and Labor)
9.20am	20 mins	Theme 1 Skills for sustainable growth - the role of skills competitions	Mr Geoff Russell (CEO of Skills Funding Agency, England)
9.40am	10 mins	Questions and answers	
9.50am	40 mins (2 x 20 mins)	Theme 2 Keeping Competitors engaged beyond the Competition. The creation, development and delivery of a successful Alumni Programme.	Mrs Jaine Bolton (Apprenticeship Director National Apprenticeship Service and WorldSkills Official Delegate UK) Mr Oh Wang-geun (Chair of WorldSkills Alumni of Korea)
10.30am	10 mins	Questions and answers	
10.40am	35 mins	Coffee	
11.15am	40 mins (2 x 20 mins)	Theme 3 The world's top skills performers. Sharing success from Switzerland and Korea, the two best performing countries in WorldSkills Competitions over the last decade.	Mrs Christine Davatz (Vice-director of the Swiss Association of SME, WorldSkills Official Delegate Switzerland) Mr Yi Sung-ki (Vice-president of Competency Development, HRD Korea)
11.55am	10 mins	Questions and answers	
12.05pm	10 mins	Final comments Thank speakers Close	
12.15pm	75 mins	Luncheon	

SPEAKERS



Mr Geoff Russell (CEO of Skills Funding Agency, England)



Mrs Jaine Bolton (Apprenticeship Director National Apprenticeship Service and WorldSkills Official Delegate UK)



Mr Oh Wang-geun (Chair of WorldSkills Alumni of Korea)



Mrs Christine Davatz (Vice-director of the Swiss Association of SME, WorldSkills Official Delegate Switzerland)



Mr Yi Sung-ki (Vice-president of Competency Development, HRD Korea)